öncelikle 200 ml lik normal su bardağı kullanıyorum ben
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker küçük bir tencerede kaynamaya bırakılır
başka bir tencerede 2 su bardağı sıvıyağ
4,5 su bardağı un kavrulmaya alınır, uzun süre karıştıra karıştıra açık kahve tonunu alana dek kavurdum, ocağın altını kapatıp kaynayan şerbeti kızgın una döktüm burda dikkat etmek gerekiyor sıçrayan şerbet eli yakmasın, şerbeti unun heryerine gelecek şekilde güzelce karıştırıp bir tepsiye döküp bastırarak düzledim, biraz soğuyunca istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, ben hindistan cevizi ve ceviz kırıntısı serpiştirdim, sonra dilimledim ve afiyetle yedik,, öneririrm...
kalın sağlıcakla...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder