11 Ocak 2020 Cumartesi

Ayva reçeline buyrun

Evde kalmış iki ayvadan hemencecik yapıverdiğim reçelim, seviyorum kendim yapmayı reçellerimi, mevsiminde ne varsa evde...
2 orta boy ayva
4 normal su bardağı şeker
1 su bardağı su
birkaç parça küçük limon tuzu
1 çorba kaşığı limon suyu
bikaç ayva çekirdeği

tüm malzeme bu kadar, ayvaları yıkadım soydum çekirdeklerini çıkardım, minik doğradım, hemen şekerledimki kararmasın, benim ayvaların fazla çekirdeği çıkmasada 3-4 tane çıktı, çıkan çekirdeklerini koydum, suyunu da döküp üstüne, ocağa koydum tencereyi,  karıştırıp kaynamaya bıraktım, kaynayınca limon suyunu ve limon tuzunu da ekledim, bundan sonra şerbeti hafif ağdalanıncaya kadar kısık ayarda ayvalar pişene dek kaynattım, fazla koyulaştırmamaya dikkat ettimki soğuyunca zaten koyulaşacak, ben hemen tüketeceğimiz için sıcak şişelemedim ama fazla malzemeyle çokça yapacak olanlar kaynar şişeye koyup ağzını hava almıcak şekilde hemen sıkıca kapatarak ters çevirip öylece soğutabilir, konserve mantığıyla saklayabilir, ne zaman lazım olursa o zaman açıp yiyebilir. 




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder